Fitness trackeri

Kvantifikacija vaših navika i fiziologije

Fitness trackeri su zadnjih godina sve više dobili na popularnosti. Nešto od te popularnosti je manje a nešto više opravdano. U Geek Gymu smatramo da su fitness treackeri nisu neophodni ali da u isto vrijeme mogu biti korstian alat, samo budite svjesni da ćete ih vjerojatno manje koristiti za ono što vas uvjeravaju, a više za nešto poptuno bazično poput gledanja koliko je sati :)

No dotaknimo se benefita :D

trekeri.jpg

Prednosti

1. Objektivizacija i kvantifikacija svakodnevne razine aktivnosti

Svi imamo određenu ideju i procjenu toga koliko smo ( ili nismo ) aktivni, ono što je bitno je da smo svjesni subjektivnosti i samim time potencijalne netočnosti te procjene. Fitness tracker nam tu pomaže da objektiviziramo svoje procjene i dobijemo točniji uvid u stanje stvari.

Jedino bitno je shvatiti da uvid ne morate imati na svakodnevnoj bazi, ali postoji benefit toga da ga dobijete tu i tamo ili kad vas zanima.

2. Detljano praćenje specifičnih aktivnosti

U slučaju da se ponekad upuštate u trčanje, bicikliranje

3. Manje gledanja u mobitel

Ponekad nismo ni svjesni toga ali na mobitel često gledamo kako bismo provjerili koliko je sati. I onda vidimo notifikaciju... jednu, drugu, treću, možda usput otvorimo instagram, whats app, facebook, štogod... rupa bez dna je tu i teško joj je pobjeći

Ako imate sat ( a ugasite notifikacije koje ne želite ) manje ćete se oslanjati na mobitel za osnovno vremensko orijentiranje.

Osnovni tipovi fitness trekera

fitness bands.jpg

Narukvice

Prednosti:

Nedostatci

fenix lineup.jpg

Sportski sat

Prednosti

Nedostatci

whithings watch.jpg

"Klasični" sat

Prednosti:

Nedostatci

Our Clients